Blog / podcast

Podcast: Sex a vzťahy po narodení detí. Najlepšia rada je, aby ste nič neočakávali

Mať dieťa je neprenosná skúsenosť, na ktorú sa nikto z nás vopred nevie pripraviť a sotva vie niekomu opísať, aké to je. Platí však, že keď sa deti stanú súčasťou vášho života, všetko v ňom posunú na inú úroveň.

Partnerské vzťahy nie sú výnimkou. Ako sa menia vzťahy a sex po narodení dieťaťa?

„Veľmi nezdravé očakávanie je, že narodenie dieťaťa vo vzťahu niečo spôsobí,“ vraví psychológ Andrej Zemandl.„Pravda je taká, že samotné narodenie dieťaťa ani nezabije fungujúci vzťah, ani neopraví vzťah, ktorý má nejaké problémy,“ vysvetľuje Andrej Zemandl je jeden z dvoch hostí, s ktorými sa redaktorka Soňa Jánošová rozprávala o téme ako sa menia partnerské vzťahy a sex po narodení detí.

„Najväčším rizikom pre partnerský vzťah po narodení detí je, že sa človek ráno zobudí, nasleduje šichta, ktorá nezriedka trvá do noci a uprostred toho kolotoča ľudia zabúdajú, že sú partneri a že sú tu spolu,“ hovorí poetka Mirka Ábelová.

V podcaste sa dozviete, prečo je také dôležité neprestať byť partnermi ani keď ste rodičia, čo má partnerské spolužitie spoločné so vzťahovou väzbou, prečo je dôležitý pocit bezpečia a ako dlho

Celý podcast si vypočujete TU.

Prejsť na aktuálne otvorené webináre

No items found.

Podobné články